Å padle kajakk på Svalbard handler om å føle seg bitteliten i møtet med en uendelig stor natur. Foto Svalbard Wildlife Expedition
Å padle kajakk på Svalbard handler om å føle seg bitteliten i møtet med en uendelig stor natur. Foto Svalbard Wildlife Expedition

Kajakkpadling på toppen av verden!

Kajakksesongen på Svalbard er i gang, og mulighetene for å få med seg årets vakreste eventyr er fortsatt til stede.

svalbard

Opplev høst og vinter på Svalbard

Det er de lange fjordene som er livsnervene i den arktiske Svalbardnaturen, og det er også disse fjordene vi utforsker med kajakkene når vi drar på tur.

I sommerhalvåret er de for det meste isfrie og fulle av liv. Her hekker sjøfugler i fjellklippene, reven går på jakt etter gåseegg i strandsonen og isbjørnen jakter sel på isflakene som flyter foran brefrontene. Mellom kajakkene dukker det gjerne opp seler som kikker på oss med store brune øyne, og over oss henger sommersola, natt som dag.

Les også: Isfjord Radio – en utpost ved Nordpolen

Svalbard for padlosofer

Å padle kajakk på Svalbard handler om å føle seg bitteliten i møtet med en uendelig stor natur. Det handler om å få oppleve fullstendig ro og stillhet og om overraskende øyeblikk der skrikene fra fuglefjellet og buldringen fra de kalvende isbreene fyller hele himmelrommet.

Svalbards sommerlyder er gode lyder og ikke minst annerledes lyder. En reise gjennom dette helt særegne landskapet blir best om du har tilstrekkelig tid til å sanse og fordøye alle opplevelsene. Landskapet her oppe gir rom for å tenke lange, store tanker, og det er en luksus som ikke kommer av seg selv i vår tid.

Les også: Opplev Svalbards dype fjorder med seilskip

Ulike turvarianter

Samtlige turer går i tomanns-kajakker og beveger seg på fjordene i hjertet av Svalbard. Vi vil alltid ta sikte på å komme inn i uberørt natur, bli kjent med ulike landskap og se fascinerende kulturminner underveis.

Du kan velge mellom å en kveldstur under midnattssola, en dagstur på Adventfjorden rett ved Longyearbyen, en 2-dagers padletur på Isfjorden, en 4-dagers tur på Billefjorden eller en storslått padleekspedisjon som varer en uke.

Padle i Lofoten også? Opplev kajakkparadiset Lofoten

Det er særlig de lengre turene som vil gi deg tid og ro til å sanke minner som varer for resten av livet, men Svalbardpadling i alle former og lengder er uansett en opplevelse verdt å få med seg.

Meld deg på en tur med Svalbard Wildlife Expedition allerede i sommer. Det store padleeventyret venter!

Er du glad i flotte naturopplevelser i vakre omgivelser?
Få tilbud, nyheter og inspirasjon fra spennende reisemål i Nord-Norge.