Akvakultur Vesterålen – besøk et ekte oppdrettsanlegg

Foto: Akvakultur Vesterålen

Bli med ut på et ordentlig oppdrettsanlegg og se laksen med egne øyne. Lær mer om en de viktigste næringene langs kysten og smak på lokalprodusert laks og ørret.

Har du lurt på hvordan det ser ut på et oppdrettsanlegg? På visningsanlegget for havbruk, Akvakultur i Vesterålen i Blokken,  får du være med på båttur ut til oppdrettsanlegget og får se laksen sprette. Du får også møte dem som jobber med fisken, og bli kjent med hvordan denne spennende næringen fungerer.

Les også: Lofoten og Vesterålen: Langsomme sykkelturer i lyse netter

Utstillinger

Allsidige utstillinger forteller om laksens betydning for Vesterålen og Kyst-Norge og om hvordan næringa har vokst fra 50-tallet til i dag. 14 millioner mennesker spiser norsk laks hver eneste dag. Via live undervannskamera kan du følge laksens liv, det er aktiviteter for barn og det vises spennende og lærerike filmer.

På visningsanlegget for havbruk, Akvakultur i Vesterålen i Blokken,  får du være med på båttur ut til oppdrettsanlegget og får se laksen sprette. Foto: Akvakultur i Vesterålen

Et 12 meter langt kart viser oppdrettsanleggene i Nord-Norge langs kysten. Til slutt blir det servert smaksprøver av lokalprodusert, røkt laks og ørret.

Les også: Huset på Yttersiden – nordnorsk, rått og ekte

Blokken

Bygda Blokken ut mot Sortlandssundet ligger 30 km fra Sortland, og nås med bil eller privat båt. Turen ut hit går gjennom noen av de vakreste landskapene i Vesterålen.

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?