Arctic Sea Kayak Race – Verdens vakreste padlefestival

Foto: Arctic Sea Kayak Race

Vesterålen er med sin lune skjærgård og spennende ytterside et padleeldorado. Her møtes nybegynnere og erfarne entusiaster fra hele Europa siste hele uka i juli til et sosialt og lærerikt padletreff.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Arctic Sea Kayak Race (ASKR) er den årlige treffplassen for havpadlere som ønsker en helt spesiell opplevelse. Hovedbasen for arrangementet finner sted på Fiskeværet Skipnes.

Her holder nybegynnerkurs og ungdomscamp til mens turpadlerne opplever både storhavet og litt lunere områder i flere dager før alle møtes i fiskeværet mot slutten av uka. På Skipnes kan du velge å bo i tradisjonelle rorbuer eller fortsette teltlivet.

Les også: Kajakkparadiset Lofoten

Les også: Kajakkpadling på Svalbard!

Dyr- og fugleliv i Vesterålen

Golfstrømmen stryker langs land i Vesterålen, noe som gir området en spesiell variasjon i flora, dyr og fugleliv.

Les også: Verdens største dyr tar sommerferien i Nord-Norge

På turene kan du oppleve å møte flere småhval, og ikke minst lundefuglen som hekker på yttersiden og kommer inn i fjordene for å spise. I tillegg er det for mange ekstra stas å se ørna på jakt etter lunsj.

Les også: Topp 5 fugleopplevelser i Nord-Norge

Vennskap på festivalen

Den sosiale delen av ASKR er viktig. Telting ved en av Vesterålens mange strender er en naturlig del av opplevelsen. Ved kveldsbålet fortelles historier blant kjente og nye fjes og kanskje tilbys en smak av Vesterålen.

For mer informasjon klikk deg inn til ASKR sine hjemmesider.

Les også: 20 fargerike festivaler i Nord-Norge