Bli med på 4 dagers vandring i Svalbards fantastiske natur

Begynnelsen av august er kanskje den aller fineste sommertiden på Svalbard. Og det er akkurat på på denne tiden at du kan være med på en spektakulær vandring gjennom Svalbards storslåtte natur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I august har de øvre lagene på bakken har rukket å tine og tørke opp igjen, de arktiske blomstene står i full blomst, sjøfuglene er i aktivitet og temperaturene er behagelige. 3. – 6, august kan du sammen med Svalbard Wildlife Expeditions bli med på en fire dagers vandring i Svalbards fantastiske natur fra Pyramiden til Skansbukta.

På denne turen vandrer du i så store og spektakulære landskap at det er vanskelig å tro det før du ser alt med egne øyne.

Les også: Kajakkpadling på toppen av verden!

Verdens 7. mest skumle spøkelsesby

Vi starter reisen om bord i båten Polar Girl som frakter oss ut til den nedlagte russiske gruvebyen Pyramiden i Billefjorden. Her får vi en guidet tur på et helt usedvanlig og fascinerende sted.

Pyramiden er faktisk kåret til verdens 7. mest skumle spøkelsesby på kloden. Samtidig er naturen rundt så uberørt og så vakker, at det gir stedet en egen dimensjon. Etter møtet med den svunne sovjetiske storhetstiden, starter vi vandringen ut i det store landskapet. Denne første ettermiddagen åpner vi litt forsiktig og går bare noen kilometer før vi setter camp for natta.

På Svalbard er det isbjørn, og om nettene må derfor alle bidra med å gå bjørnevakt på omgang. Midnattssola henger fortsatt høyt på himmelen i august, og landskapet er oversiktlig, så nattevaktjobben er trivelig og ikke minst minneverdig. Den bidrar dessuten til at resten av turfølget kan sove trygt og godt.

Les også: Opplev Svalbards dype fjorder med seilskip

Canyonlignende dal og naturlige laguner

Etter frokost neste dag går turen videre sørøstover via Tordalen mot Skansbukta. Vi vandrer hele dagen i et spektakulært område med særegen natur og spennende historie, og der det bare sjelden er andre mennesker å møte på. Terrenget er lett og variert med typisk polar vegetasjon.

Vi går gjennom en canyonlignende dal, passerer naturlig laguner langs fjorden, kikker ned i et dypt juv og ser hele tiden opp på fjellformasjoner som kunne vært klipt rett ut av en praktbok om geologi.

 
Vi slår opp telt og holder utkikk etter isbjørner. Foto: Irene Walle
Vi slår opp telt og holder utkikk etter isbjørner. Foto: Irene Walle

I dette området finner vi også delikate Svalbardblomster og møter trolig både fugler, reinsdyr og polarrev på vår vei. Underveis tar vi gode pauser og nyter stillheten og det majestetiske landskapet rundt oss. Sent på ettermiddagen finner vi et passende sted for å slå leir. Deretter blir det middag å fortære, historier å dele og nye isbjørnvakter å kaste seg ut i.

Les også: Isfjord Radio – en utpost ved Nordpolen

RIB-båt tilbake til Longyearbyen

Dagen etter går vi ned morenen i Skansdalen og kommer tidlig fram til den naturskjønne og godt beskyttede Skansbukta. Her legger vi opp til noen trivelige timer med lette aktiviteter i området. I Skansbukta vil vi se rester etter gamle fangststasjoner, kulturminner og ikke minst rester av den eneste gipsgruven på Svalbard, inne i fjellet Skansen.

Ved lunchtider blir vi hentet i åpen RIB-båt, og på vei tilbake til Longyearbyen passerer vi blant annet «Svenskehuset». Den svært dramatiske historien som utspant seg her på slutten av 1800-tallet gjør sterkt inntrykk på de fleste. Ved ankomst Longyearbyen vil dere bli fraktet med bil fra kaia til hotellet.

Dette er en fottur hvor du får oppleve noe av den mest storslåtte og særegne naturen som den nordlige halvkule kan by på.

Les også: 6 fottur-favoritter i Nord-Norge

Turen varer bare 4 dager, men stemningen, naturen og lyset du finner på Svalbard på denne tiden, setter seg både i hjerte og hode og blir til minner du kan bære med deg for resten av livet.

Se bilder og les hele turprogrammet her, og vær velkommen til Svalbard med Svalbard Wildlife Expeditions!

Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 920
Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 943 LES OGSÅ: