Havørnsafari og spektakulære fjorder i Lofoten

Dra på havørnsafari i Lofoten. Foto: Tommy Simonsen

Å bare se Lofoten fra landsiden, er som å spise sukkertøy med papiret på.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
MS Midnatsol i Trollfjorden. Foto: ToFoto

Se alt du kan oppleve i Lofoten

Er du i Lofoten må du rett og slett få deg en tur på havet, om det er med passasjerbåt, seilbåt, kajakk eller en annen flytende farkost!

Med båt kan besøke steder det er nærmest umulig å nå fra landsiden. Samtidig kommer du tett på både ørn og andre fantastiske fugler og marine dyr som lever her. Nedenfor ser du litt av det du kan oppleve fra bølgan blå.

Les også: Spill golf under midnattssola!

Fly direkte fra Oslo til Lofoten med Widerøe.

Besøk i Trollfjorden

Trolfjorden bærer sitt navn med rette. Den er utvilsomt en av Norges mest spektakulære fjorder med høye fjell som bryter seg rett opp av det naturskjønne Raftsundet. Mellom disse bratte og takkete fjellene, skjærer den berømte, trolske fjordarmen seg nesten tre kilometer inn i det massive fjellandskapet. På sitt smaleste er fjorden mindre enn 100 meter bred, til gjengjeld er den hele 60 meter dyp. Når Hurtigruta og andre store båter går inn, kan man nesten ta på fjellsidene fra dekk.

I 1890 var Trollfjorden arena for et dramatisk sammenstøt mellom tradisjonelle robåtfiskere og de nye dampbåtene som forsøkte å stenge dem ute fra fiske i deler av Trollfjorden. Trollfjordslaget er omtalt i Johan Boiers legendariske bok «Den siste Viking», og flere kunstnere har også latt seg inspirere og malt motiver herfra.

I Lofoten finner du en rekke tilbydere som tar deg med inn i Trollfjorden, enten med hurtiggående RIB-båter, større passasjerbåter, seilbåt eller med Hurtigruten. Foretrekker du å komme deg dit ved hjelp av muskelkraft, har vi kjentfolk som følger deg i kajakk eller tar deg med på en lengre vandretur over fjellet.

Til Trollfjorden går det ingen vei, så bilen får stå igjen. Generelt på alle havturer, uansett båttype, bør du ha med gode klær.

Havørnsafari

Lofoten har et rikt og yrende fugleliv. Faktisk finnes det flere hundre fuglearter som gjester området i løpet av året. Øyriket her ute i havet er også hvilested for sjeldne arter.

Les også: Topp 5 fugleopplevelser i Nord-Norge

Alle som liker natur og fugler kan derfor glede seg stort over artsmangfoldet, og ikke minst oppleve at de kommer veldig tett på den spektakulære naturen. Den største arten av alle fugler som kommer til Lofoten, er den majestetiske havørna. Den finner vi både i fjellsidene, på holmene ute i havet og ofte også sirklende over lokale fiskebåter. Havørna kan ha et vingespenn opp mot 2.70 meter, og kan i tillegg til størrelsen kjennes igjen på sitt sylskarpe blikk og den hvite stjerten de får i voksen alder.

Les også: Et hav av aktiviteter

Å komme nær denne krabaten er en helt magisk oppelevelse. Foto: Tommy Simonsen
Å komme nær denne krabaten er en helt magisk oppelevelse. Foto: Tommy Simonsen

I Lofoten er Havørna den vanligste ørna, men er du heldig ser du også den litt mindre Kongeørna som også lever i området. I Lofoten tilbys det havsafari-turer hvor du blir tatt med til havørnas territorier hvor også lundefugl og lomvi ofte dukker opp. Nærmest overalt vil du se Skarver som lufter og tørker vingene sine på holmer og skjær. De er både sagnomsuste og dekorative, og dermed perfekte motiv for alle knipseglade.

I Lofoten finnes det en rekke tilbydere som tar deg med på fugle- og ørnesafari. Husk kamera, og ta gjerne med en kikkert også!

Book direkte eller finn ut hvor du kan være med på RiB-turer, seilas i Lofotens Skjærgård eller delta på havørnssafari på lofoten.info/havsafari

Velkommen til Lofoten – verdens vakreste øyrike!

Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 920
Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 943 LES OGSÅ: