Her får du innblikk i den samiske kulturen

Vil du komme på innsiden av det samiske livet må du være åpen for å lære og villig til å dele, klar til å bygge vennskap og åpen for å endre deg bittelitt. Da setter besøket spor for livet.

La deg berøre av samtidskunst i vakker nordlandsnatur

Skulpturlandskap Nordland omfatter 36 kunstverk spredt utover et område på ca. 40 000 kvadratkilometer i Nordland fylke. Prosjektet ble realisert i perioden 1992 – 2015 og er et samspill mellom dramatisk natur og frittstående verk.

Kjerringøy – vakrest langs kysten

Intet sted blir 1800-tallets Nord-Norge så levende som på Kjerringøy. En rik historie av sterke og mektige menn og kvinner, en uforlignelig beliggenhet og fremfor alt enestående bevart arkitektur og kulturarv; Kjerringøy er vakrest langs kysten.

Myre kysthotell

Myre er et travelt fiskevær i vakreste Vesterålen. Her møter du vesterålingene hjemme, og herfra kan du utforske et vinter-arkipel i hvitt og blått.

Møt vikingene!

Vikinghuset på Borg er det største vikinghuset som noen gang er funnet. Og nå er det igjen full av vikinger. Kom hit for å se, høre, føle og lukte på vikingtida.

Vikinggilde under nordlyset

Et vikinggilde i et ekte vikinghus, innbudt av høvdingen og husfrua, med mjød, høy stemning, sang og dans; bli med til Borg i Lofoten.

Fesk – historien om kystkulturen

Ingenting er så nordnorsk som fesk. Nord-Norge ligger ved verdens rikeste hav, og vi har fisket i 10 000 år, og eksportert fisk i 1000. Historien om fisken er historien om Nord-Norge, med opp- og nedturer.

Da Nord-Norge ble norsk

Dette skjedde da Kong Christian Quart gjorde Nord-Norge norsk på begynnelsen av 1600-tallet.