Ferie for store og små i Nordland

Det er ikke alltid like lett å sy sammen en feriepakke som inneholder tilbud som faller i smak for både voksne og barn. Men velger du Nordland, har fylket  allerede lagt alt til rette for suksess.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Se alt du kan oppleve langs Kystriksveien

Verdens vakreste kyststrekning

Kystriksveien tar deg langs verdens vakreste kyst, hvor opplevelser og inntrykk ligger og venter på deg og din familie. Verdens sterkeste malstrøm – Saltstraumen, rett sør for Bodø. Isbreen Svartisen, gamle handelssteder, interessante museer og trivelig kystbyer. Vegaøyene utenfor Brønnøysund har status som verdensarv og på øya Lovund kan du kommer i nærkontakt med den mytiske lundefuglen.

For barna er det alltid en stor opplevelse å gå opp til hullet i fjellet Torghatten. Kystriksveien er også som skapt for sykling og backpacking.

Kystriksveien har blitt omtalt som verdens vakreste turistvei. Bilferie i Nordland er en super måte å oppleve vakre Nord-Norge på. Foto: Olav Breen
Kystriksveien har blitt omtalt som verdens vakreste turistvei. Bilferie i Nordland er en super måte å oppleve vakre Nord-Norge på. Foto: Olav Breen

Historiens sus

Nordland har en lang og spennende historie, som strekker seg helt tilbake til vikingetiden. Lofotr – vikingmuseet på Borg – er et perfekt utgangspunkt for både læring og en spennende utflukt for hele familien.  Det samme er Petter Dass-museet på Alstahaug, Nordlandsmuseet i Bodø, Krigsminne-museet i Narvik, Norsk fiskeværsmuseum på Å, Lofotakvariet i Kabelvåg, Kirkestedet i Gildeskål og Dagmars Dukkemuseum på Sakrisøy. Et besøk hos smeden i Sund i Lofoten er også noe barna vil sette stor pris på.

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø er også perfekt når regnet høljer ned.  Med base i Bodø vil også en dagstur til Steigen være et ypperlig alternativ, hvor Batteri Dietl fra andre verdenskrig er en fascinerende erfaring.

Late dager

Noen ganger er det godt å bare ta livet helt med ro, både for store og små. Dager hvor du bare har lyst til å vandre langs ei strand, plukke skjell og flotte steiner.

Og her har Nordland et bredt utvalg. Fra sagnomsuste Mjelle nord for Bodø, Bøsanden på Engeløy i Steigen, Rambergstranda i Flakstad, Bleikstranda på Andøya og surfeparadiset på Unstad i Lofoten. Rullesteinstranda på Eggum i Lofoten er også noe helt for seg selv. Kombiner gjerne et slag golf i Lofoten med en tur på hesteryggen langs en kritthvit strand.

Middagen kan du innta på historiske Fru Haugans hotell i Mosjøen, Scandic Meyergården på Mo i Rana, Bryggerikaia i Bodø eller Ekspedisjonen i Nyksund i Vesterålen.

Aktive dager

For de som ønsker litt action anbefales flotte sykkelopplevelser, noe du også kan planlegge i samarbeid med Widerøes Fly and Bike-program. RIB-turer i Lofoten og hvalsafari i Vesterålen er også alltid populært hos barna i familien.

LES OGSÅ: