Finn et sted i Salten for å være lat

Foto: Frank Dahl

Noen ganger må man søke tilflukt; pleie seg selv, slappe av og puste ut. Og det trenger ikke skje så mye. Sove lenge, spise god mat og gå noen korte turer; Salten er fullt av slike pusterom.

Tekst: Knut Hansvold, NordNorsk Reiseliv

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Her har vi funnet et knippe overnattingssteder hvor du kan bo noen dager, slappe av og gjøre svært lite. Dette er overnattingssteder med sjel og personlighet, som du enten faller i staver over eller ikke skjønner poenget med. Les derfor nøye igjennom og finn stedet akkurat du kunne forsove deg på.

Les også: Salten er et landskap for late sjeler.

 1. Fordypningsrommet Arctic Hideaway på Fleinvær: Enkle hus i stram utforming som innbyr til å sitte og fordype seg mens man ser mot Lofoten.
Foto: The Arctic Hideaway
 1. Manshausen: Enkle hytter med djerv utforming med utsiktvinduer fra golv til tak. Her kan du lese om Børge Ouslands ekspedisjoner, eller bare følge med på lofotutsikten. 
Fordypningsrommet Fleinvær
Foto: Manshausen
 1. Naustholmen: Hvite trehus med malt panel på en øy i Steigen. Øyas høyeste punkt på 51 meter tar inn hele Lofoten og halve Salten. Her tilbys det også uteovernatting i svevetelt, i tillegg til seksten soveplasser innendørs. 
Naustholmen
Foto: Naustholmen Adventure Island
 1. Villa Haugen: Sveitservilla med det gule rommet, det grønne rommet osv, samt gourmetmiddag servert klokken 19. Resten av tida har du fri til å se på skjærgården. 
Foto: Villa Haugen
 1. Støtt Brygge: Gammelt handelssted med lindegrønne rom med biedermeyerstoler og ekte dundyner. Ta en fin, kort tur på stranda og se om du ser Værøy og Røst.
Støtt brygge. Foto : www.faroutfocus / Hans Petter Sørensen
Støtt brygge. Foto : www.faroutfocus / Hans Petter Sørensen
 1. Bolga Brygge: Bryggeanlegg med komfortable sjøhus midt i et lite lokalsamfunn med 100 innbyggere. Den ene veien ser du Bolgværets 365 øyer, den andre veien Svartisen. 
Bolga Brygge. Foto: Bjørn Joachimsen / www.bolgabrygge.no
 1. Følvika Northern Retreat: Noen hundre meter fra slutten av veien ligger det gamle nordlandshuset med den store utsikten. Gå til den skulpturelle selja på Rognan.  
Foto: Følvika Northern Retreat
 1. Engen gård har den kvasseste utsikten; det dypgrønne Svartisvatnet, den babyblå bretunga Engenbreen og Helgelandsbukkens 1454 meter. Båten hit har ikke bilplasser.. 
Foto: Engen Gård
Foto: Engen Gård
 1. Tranøy fyr: Et klassisk, rødmalt fyr omgitt av hvite fyrvokterboliger. Herfra ser du hele Vestfjorden, og rett ned niser og springere. Sett deg godt til rette og følg med på alt. 
Foto: Roger Johansen
Tranøy fyr. Foto: Roger Johansen
 1. Jakobsbakken: Gamle fargerike trehus fra begynnelsen av industrialderen midt oppe på fjellvidda ved Sulitjelma. Lette fjellturer, og kanskje en yogasession om du gidder.
Foto: Jacobsbakken Mountain Resort
Foto: Jacobsbakken Mountain Resort
 1. Storjord Hotell: Norges minste hotell med 3 rom og et kammers i 20-tallsstil i Saltdal har vaskevannsfat og malt panel. Herfra går du på hengebruer opp i Junkerdalen for å se på orkideer.
Foto: Storjord Hotell