Garsnes Brygge – en idyll ved fjorden

Foto: Garsnes Brygge

Avslapping, nordlys over fjorden, god mat, hyggelige fotturer og oppdagelsesferd i Sør-Troms; Garsnes Brygge er et hyggelig sted for deg og vennene dine.

Tekst: Knut Hansvold, NordNorsk Reiseliv

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

La deg begeistre av den fantastiske
Narvik-regionen!

Salangen er en liten fjord i det grønne, trivelige Sør-Troms. Flotte fjell, skogkledde lier og trivelige bygder ved fjorden gjør dette til en ukjent idyll.

Garsnes Brygge ligger flott til ved fjorden, og egner seg til familier og vennegjenger som ønsker noen rolige dager utenfor allfarvei.

Fine leiligheter for gjengen

De romslige og behagelige leilighetene har tre soverom med plass til sammen fem personer. Bad, kjøkken og stuekrok inngår også. Hver leilighet har også sin private balkong, hvor det er flott å nyte utsikten mot fjorden, fjellene på andre sida, solnedgangen og kanskje nordlyset.

Her passer det godt å ta med hele familien eller en vennegjeng for hyggelig samvær. Restauranten er kjent for den grillede tørrfisken sin, så her kan gjengen kose seg. For ikke å nevne jacuzzien…

Foto: Garsnes Brygge
Foto: Garsnes Brygge

Fjell, fjord og skog

Salangen er en skjermet fjord med lunt klima og milde høsttemperaturer. Korte turer i skogsterreng passer for de fleste, slik som til Sommarsetvatnet, Stilla eller lille Høgkollen. Mer utfordrende og passende for fjellvante er Uvvttag (800 meter ), Lifjellet (984 meter) og Løksetinden (1237 meterm og der er bildet øverst i artikkelen fra).

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bilde fra topptur på Vindhammarn
Bilde fra topptur på Vindhammarn

Det finnes også en artig sykkeltur på 19 kilometer utover i fjorden. Anlegget har en daycruiser som kan leies for fisketurer ute på fjorden.

Hos Snow Train kan dere bli med på hundekjøring både på barmark om høsten og på slede når snøen kommer. Dra på dagen for å se landskapet, og på kvelden for å jakte på nordlyset.

Les også: Nordlys om høsten – du slipper å fryse

Nordlys over fjorden

Den romslige balkongen er god å ha på høstkvelder, når nordlyset speiler seg i Sagfjorden i stjerneklare netter. Sjansene blir enda større om man tar på seg hodelykt og stillongs og går en lang tur langs småveiene eller langs fjæra. Salangen er ikke noen storby, så lysforurensingen er svært liten.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nordlys over Garsnes.
Nordlys over Garsnes.

På oppdagelsesferd i Sør-Troms

Salangsverket, ytterst i fjorden, er ruinene etter et jernverk som gikk konkurs i 1912. Siden har de solide betongbygningene stått til nedfalls.

Lundbrygga er et lokalmuseum i kommunesenteret Sjøvegan viet kystkulturen.

Polar Park i nabobygda Bardu har ulv, gaupe, bjørn, elg, hjort og rev i svært romslige innhengninger.

Gratangen har NordNorsk Båtmuseum, fra de små spissene til fembøringen, i et interessant museum.

En tur ut til øyene Andørja og Rolla er lett å ta, og da kommer man til Nord-Europas fjellrikeste øy, og til vakre historiske Hamnnes med det gamle handelsstedet fra 1794.

Besøk hjemmesidene til Garsnes Brygge her!