Reis gjennom både militær og sivil luftfartshistorie hos Norsk Luftfartsmuseum. Foto: Norsk Luftfartsmuseum

Gi familien en luftig opplevelse

Polarhelter, spionfly, flysimulator og lære om luft er bare noe av det du kan oppleve på Norsk Luftfartsmuseum. Kom og reis gjennom både militær og sivil luftfartshistorie hvor vi byr på opplevelser og fly du bare har drømt om å få se. I sommer tilbys det i tillegg guidede turer som tar besøket til nye høyder, helt uten ekstra kostnad.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no

På Norsk Luftfartsmuseum i Bodø kan hele familien oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter. Den moderne opplevelsesutstillingen, «VI FLYR! -En reise gjennom norsk luftfartshistorie», kan rett og slett ta familieferien til helt nye høyder.

Widerøe flyr deg til nærmeste flyplass, som er Bodø.

Les også: Familieferie med smak av dannelse!

Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger.

I den militære utstillingen kan familiens tøffinger se nærmere på berømte og beryktede fly som Spitfire og Starfighter, mens familiens drømmere kan gjenoppleve artige minner ved å besøke Twin Otteren og bølgeblikkflyet Junkers Ju 52, populært kalt «Tante Ju» i den sivile utstillingen.

På Norsk Luftfartsmuseum elsker vi kombinasjonen av barn, læring og morsomme aktiviteter. Velkommen til en spennende verden på hele 10.000 kvadratmeter. Foto: Norsk Luftfartsmusuem

Museumsbutikk og kafé

Som alle vet, er ikke museumsopplevelsen fullkommen før man har vært i museumsbutikken og museumskafeen. I vår egen gavebutikk finner dere alt fra bøker til morsomme leker og suvenirer som er knyttet til temaet luftfart. I kafeen kan dere styrke dere på et måltid mat eller på en kopp kaffe og det vi liker å kalle byens beste vafler.

I sommer har vi dessuten flere morsomme løyper og aktiviteter som passer spesielt for barnefamilier. Her er noen av dem:

«Luftrommet» familieområde

På Norsk Luftfartsmuseum elsker vi kombinasjonen av barn, læring og morsomme aktiviteter. Derfor har vi laget et eget familieområde med fokus på akkurat dette. I Luftrommet finnes det modellflysimulator, masse lufteksperimenter og våre verter står klare til å aktivisere barna. I tillegg finnes det en sofakrok med foreldreparkering.

Se verden gjennom gule bokser!

Bli med og let etter gule bokser som er plassert ut på ulike steder i hele museet! På boksene står det informasjon og i boksene kan det være ulike overraskelser. Finn det lille hullet og kikk inn i en hemmelig og mystisk verden! Endelig får du alt i boks.

Få flere tips til barnevennlige aktiviteter i Bodø

Les mer på Visit Bodø

Møt Bædi og Børdi på museet!

Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på Norsk Luftfartsmuseum! Bædi er ei geit som får luft i magen av fiskeboller og blir til en ballong som kan fly. Vennen hans, Børdi, derimot er en søt liten fugl som slett ikke kan fly, men som får ting til å funke likevel.

De to gøyale vennene er digitale reiseguider som skal gjøre det morsommere for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie. Dere møter dem i en app der de to vennene også hjelper dere med å planlegge ferien, om dere vil. Når dere er kommet fram til Luftfartsmuseet, kan dere bli guidet rundt av Bædi og Børdi i store deler av museet.

Les også: Møt Bædi og Børdi i Nordland i sommer!

Lær å fly med Newton Flight Academy!

Opplev hvordan det er å være pilot, bestill din flytime hos Newton Flight Academy! Sett deg i kapteinsetet og ta full kontroll over flymaskinen fra «take off» til «landing». Kvalifiserte instruktører gir deg en trygg og unik opplevelse i svært realistiske omgivelser i en av våre bevegelige flysimulatorer. Du kan velge mellom en- og 2 motors fly.  Det kan være lurt å booke billett på forhånd, men er det ledig kapasitet får du også drop-in-avtaler.

Opplevelsen passer for både store og små, men barn under 12 år må være i følge med en voksen. Simulatorene tar 2 personer om gangen, og turen varer en halvtime. Dette er en episk opplevelse for far og sønn, mor og datter eller enhver annen familiekonstellasjon. Slipp dere løs, fly som fugler!

Praktisk informasjon

  • Museets åpningstider  fra 1. juni – 31. august er mandag til søndag kl. 10:00-18:00.
  • Museet ligger rett utenfor Bodø Sentrum, like ved flyplassen.
  • Pris for en familie: 450,- kr.
  • Museets åpningstider og alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no

LES OGSÅ:

Salten – mennesker og kultur

Salten-kulturen møter oss i 9000 år gamle svaneristninger, og i street art i Bodø, i Kjerringøys fornemme salonger og i samekåtene på fjellet, i gjæret sei og i elegante sjokoladebiter.

Les mer »