Reis gjennom både militær og sivil luftfartshistorie hos Norsk Luftfartsmuseum. Foto: Norsk Luftfartsmuseum

Gi familien en luftig opplevelse

Polarhelter, spionfly, flysimulator og lær om luft er bare noe av det du opplever på Norsk Luftfartsmuseum. Reis gjennom militær og sivil luftfartshistorie fylt med opplevelser og fly du bare har drømt om å se. Ikke nok med det – I sommer tilbyr vi  guidede turer som tar besøket til nye høyder, helt uten ekstra kostnader.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no

På Norsk Luftfartsmuseum i Bodø kan hele familien oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter. Den moderne opplevelsesutstillingen, «VI FLYR! -En reise gjennom norsk luftfartshistorie», kan rett og slett ta familieferien til helt nye høyder.

Widerøe flyr deg til nærmeste flyplass, som er Bodø.

Les også: Familieferie med smak av dannelse!

Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og spennende fortellinger.

I den militære utstillingen oppdager familiens tøffinger berømte og beryktede og fartsfylte fly som Spitfire og Starfighter, mens familiens drømmere kan gjenoppleve artige minner ved å utforske Twin Otteren og bølgeblikkflyet Junkers Ju 52, populært kalt «Tante Ju» i den sivile utstillingen.

På Norsk Luftfartsmuseum elsker vi kombinasjonen av barn, læring og morsomme aktiviteter. Velkommen til en spennende verden på hele 10.000 kvadratmeter inkludert det originale kontrolltårnet fra Bodø Lufthavn på toppen av museet.

På Norsk Luftfartsmuseum elsker vi kombinasjonen av barn, læring og morsomme aktiviteter. Velkommen til en spennende verden på hele 10.000 kvadratmeter. Foto: Norsk Luftfartsmusuem

Museumsbutikk og Café Gidsken

Som alle vet, er ikke museumsopplevelsen fullkommen før man har vært innom museumsbutikken og museumskafeen. I vår egen gavebutikk finner dere alt fra morsomme leker og suvenirer til bøker knyttet til temaet luftfart. I Café Gidsken fylles sultne mager med et mettende måltid eller du kan nyte en kopp kaffe med flott utsikt mot flyplass, fjell og fjord, og det vi selv mener er byens største og beste hjemmelagde vafler.

I sommer har vi dessuten flere morsomme løyper og aktiviteter som passer spesielt for barnefamilier. Her er noen av dem:

«Luftrommet» familieområde

På Norsk Luftfartsmuseum elsker vi kombinasjonen av barn, læring og morsomme aktiviteter. Derfor har vi laget helt et eget familieområde. I Luftrommet kan du prøve den realistiske flysimulatoren Real Flight i tillegg til mange spennende lufteksperimenter, og våre verter står klare med artige aktiviteter for barna.

Legorom

Kom og la fantasien ta dere med til fremtidens fly, flyplasser og andre flygende kreasjoner. Du finner inspirasjon fra naturen, flygende superhelter, sagn- og eventyr og flygende pionerer i forundringskabinettet i Rotunden. Hvordan ser fremtidens flygende kjøretøy ut i din fantasi? Kos deg i spillrommet, som er rigget til med masse med Lego og fint bord du kan sitte og bygge på.

Se verden gjennom gule bokser!

Bli med og let etter gule bokser som er plassert på ulike steder i hele museet! På boksene er det interessante fakta, og inni dem kan det være ulike overraskelser. Finn det lille hullet og kikk inn i en hemmelig og mystisk verden! Endelig får du alt i boks.

Få flere tips til barnevennlige aktiviteter i Bodø

Les mer på Visit Bodø

Møt Bædi og Børdi på museet!

Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på Norsk Luftfartsmuseum! Bædi er ei geit som får luft i magen av fiskeboller og blir til en ballong som kan fly. Vennen hans, Børdi, derimot er en søt liten fugl som slett ikke kan fly, men som får ting til å funke likevel.

De to gøyale vennene er digitale reiseguider som skal gjøre det morsommere for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie. Dere møter dem i en app der de to vennene også hjelper dere med å planlegge ferien, om dere vil. Når dere er kommet fram til Luftfartsmuseet, kan dere bli guidet rundt av Bædi og Børdi i store deler av museet.

Les også: Møt Bædi og Børdi i Nordland i sommer!

Lær å fly med Newton Flight Academy!

Opplev hvordan det er å være pilot, bestill din flytime hos Newton Flight Academy! Sett deg i kapteinsetet og ta full kontroll over flymaskinen fra «take off» til «landing». Kvalifiserte instruktører gir deg en trygg og unik opplevelse i svært realistiske omgivelser i en av våre bevegelige flysimulatorer. Du kan velge mellom en- og 2 motors fly.  Det kan være lurt å booke billett på forhånd, men er det ledig kapasitet får du også drop-in-avtaler.

Opplevelsen passer for både store og små, men barn under 12 år må være i følge med en voksen. Simulatorene tar 2 personer om gangen, og turen varer en halvtime. Dette er en episk opplevelse for far og sønn, mor og datter eller enhver annen familiekonstellasjon. Slipp dere løs, fly som fugler!

Praktisk informasjon

Museets åpningstider  fra 1. juni – 31. august er mandag til søndag kl. 10:00-18:00.

Museet ligger rett utenfor Bodø Sentrum, ca. 1,5 km fra flyplassen.

Pris for en familie: 450,- kr.

Museets åpningstider og alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no