Opplev Nord-Norge på 14 dager

Widerøe flyr til 41 reisemål i Norge, hele 24 av dem i Nord-Norge.

Foto: Widerøe

Det høye nord kaller! Toppturer, øyhopping, fiske, havpadling – eller rolige dager gatelangs i ramsalt kystby?

Hopp i det – nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Du har sett feriebildene av spektakulær natur. Av små kystsamfunn med sjarmerende restauranter som serverer lokale spesialiteter. Av hvite strender, fiskehjell, frodige blomsterenger og rovfugler i fritt svev. Og en sol som ALDRI går ned. Det frister, men det er så langt å kjøre. Og hvilke steder skal man velge?

Den gode nyheten er at du ikke trenger velge bare ett eller to reisemål, og du behøver heller ikke kjøre bil. Med Widerøes Norge Rundt-billett kan du besøke flere steder, ja, så mange du vil på 14 dager. Du kan med andre ord reise fra høydepunkt til høydepunkt i to uker til ende! Drømmen om en ferie i nord skulle dermed være innen rekkevidde.

Widerøe flyr deg til Helgeland, til Lofoten, til Tromsø og til Nordkapp, men også til de små helt unike stedene du knapt nok har hørt om

Dette er Norge Rundt-billetten

Widerøe flyr til 41 reisemål i Norge, hele 24 av dem i Nord-Norge. Med fly kommer du raskt frem og kan bruke tiden din på å se, nyte og oppleve.

Med Norge Rundt-billetten kan du velge å fly i en sone, to soner eller i hele Norge. Sonene er:

  1. Sør-Norge, som er alle destinasjoner sør for Trondheim.
  2. Sone Nordland, som inkluderer Trondheim, Nord-Trøndelag og hele Nordland og til/fra Tromsø.
  3. Sone Finnmark, som dekker hele Finnmark og inkluderer Bardufoss, Sørkjosen og Tromsø i Troms.

Du kan fly ubegrenset i 14 dager innenfor den eller de sonene du har valgt – i hele juli og august.

Priser: 1 sone 3.460,-, 2 soner 4.070,-, Hele Norge: 4.680,-. Ekstra uke: 2.040,-.

Dette rutekartet viser flyforbindelsene, soner og knutepunktene.

Fly fra opplevelse til opplevelse

Hvor du skal reise og hva du skal fylle ferien i Nord-Norge med, er faktisk mest et spørsmål om hva du vet du liker – og hva du kan tenke deg å utforske. Mange har en festival eller et kulturarrangement de sikter seg inn på, og så bygger de ferien rundt dette.

Har du for eksempel lyst til å få med deg Admiral P, Isak Shorty eller No. 4 på Trænafestivalen 2019, så kan du jo legge inn noen dager med øyhopping på Helgelandskysten i forkant, og fly til fiske og toppturer i Lofoten og Vesterålen i etterkant? Deretter en sving innom Bodø, før du avslutter med noen livlige dager i Tromsø? Du velger jo selv om du vil ha hvilepuls eller adrenalin-kick i ferien din!

Hva med miljøet?

I Nord-Norge er Widerøe å regne om en del av kollektivtransporten og du kan fly med god samvittighet. Store avstander og få alternativer gjør at fly er helt nødvendig for at folk skal komme seg frem, f.eks. til jobb, skole og sykehus. Flyene vil gå uansett hvor mange (eller få) som sitter ombord, så hvis du flyr istedet for å kjøre egen bil bidrar du faktisk til å spare CO2-utslipp.

Kombinerer du i tillegg Norge Rundt-billetten i luften med sykkel på bakken, se wideroe.no/flyandbike, så har du en ferie uten ekstra Co2-utslipp.

Les mer om Widerøes Norge Rundt-billett

Hvert år arrangeres den eksotiskeTrænafestivalen i Nordland. Foto: Terje Mortensen

Aktiv ferie?

Er det fjelltopper og fotturer du fantaserer om, så er det ikke noe problem å fylle dagene, tvert imot. Oksskolten, De sju søstre, Hermanndalstind, Svolværgeita, Møysalen, Lyngsalpene … og det er bare noen av de mest kjente. Det skal ikke på stå på fjell!

Eller om du er fiskeentusiast, så kan du fly til Lakselv og teste laksefisket, fly videre til Alta og sjekke ferskvannsfisket på Finnmarksvidda før du går løs på havfisket fra Lofoten.

Ikke minst er det mulig å legge opp til gode, og eventuelt svette, opplevelser på to hjul. Sjekk Widerøes konsept Fly and Bike som gjør det mulig å bestille sykkel som står klar på flyplassen når du lander, akkurat som om den var en leiebil. Da er det bare å tråkke rundt i eget tempo, enten du går for de langsomme gledene med god utsikt, tekniske turer i krevende terreng eller går for mer fartsfylte økter langs landveien. Du blir ikke skuffet.

Gjør deg klar for en ferieopplevelse utenom det vanlige. Fest setebeltet og ha en god reise!

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?