Korgfjellet fjellstue – hjem i fjellet med panoramautsikt

Foto: Korgfjellet Fjellstue

Korgfjellet er i første parkett for å se Nord-Norges høyeste fjelltopper, og herfra er det mange flotte lange og korte fjellturer. Etterpå er det god lokalmat og komfortabel overnatting; ideelt for alle som søker roen på fjellet.

Tekst: Knut Hansvold, NordNorsk Reiseliv

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

De 11 fjelltoppene, hvor Oksskolten på 1916 meter er Nord-Norges høyeste topp, i det monumentale fjellmassivet Okstindan bindes sammen av Okstindbreen, kanskje Norges eldste isbre.

Fra Korgfjellet har du den store panoramautsikten, enten toppene er snødekte tidlig på sommeren eller reiser seg grått i relieff over den blåhvite breen på seinsommeren.

Widereø flyr deg til nærmeste flyplass, som er Mo i Rana.

Les også: Fly rett til fjellturer med fantastisk utsikt på Helgeland

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Fra Korgfjellet har du panoramautsikt. Foto: Korgfjellet Fjellstue
Fra Korgfjellet har du panoramautsikt. Foto: Korgfjellet Fjellstue

Fjellvandring og blodveien

Terrenget akkurat rundt Korgfjellet Fjellstue er imidlertid lettgått, urørt og vakkert, med lav fjellskog, blinkende vatn og mykt lyngunderlag. Topper på alt fra et par timer til heldagsturer ligger rett i nærheten, og det er et godt merket stinett.

I sterk kontrast til skjønnheten står historien om de Jugoslaviske slavearbeiderne som bygde veien over Korgfjellet under forferdelige lidelser. Deres skjebne formidles på tavler.

Les også: 6 fottur-favoritter i Nord-Norge

Kamkaka regnes som et svært lokalt avgrenset bakverk som opprinnelig kun har vært bakt i et begrenset område, i Korgen, Bleikvasslia og Leirskardalen i Hemnes. Foto: Fabrice Milochau
Kamkaka regnes som et svært lokalt avgrenset bakverk som opprinnelig kun har vært bakt i et begrenset område, i Korgen, Bleikvasslia og Leirskardalen i Hemnes. Foto: Fabrice Milochau

Et hjem på fjellet

Du blir stelt godt for på Korgfjellet. I den vedfyrte steinovnen leveres både den tradisjonsrike kamkaka, nydelig med smør på, og en pizza som får folk til å komme langveisfra, og ellers er det mange tradisjonsrike middagsretter på menyen.

Korgfjellet tilbyr også behagelige rom til en god pris.

Korgfjellet er et flott utgangspunkt for oppdagelsesferd rundt hele den vakre kommunen Hemnes.

Widerøe tar deg til Helgeland, og du kan velge mellom hele 4 flyplasser. Se priser og bilettinformasjon her.

Les også: Hemnes – skaperglede mellom smul sjø og evig snø