Mosjøen fra oven – zipline og via ferrata

Foto: Fotograf Eidsmo

Mosjøen er så heldig å være vakker både på nært hold og på avstand. Helt alminnelige sprekinger kan prøve seg på jernstien – via ferrata’en – opp til Øyfjellet, mens nesten alle kan gli 70 meter over Vefsna i løypestreng – zipline.

Tekst: Knut Hansvold, NordNorsk Reiseliv

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Jernstien – Via Ferrata’en – opp Øyfjellet tar deg med 660 meter rett opp, og 400 av disse meterne er du festet med sele og klatrer på naturlige fremspring og jernbøyler. En falldemper gjør at du er lenket fast til wiren og kan ikke falle ned.

Under kyndig veiledning tar du deg så oppover en bratt fjellside. Alle muskler i bein og armer tas i bruk, og du overrasker deg selv. Du må være 12 år.

Via Ferrata’en er klassifisert som lett til middels, du trenger ingen klatreerfaring og du bør være i grei form og ha full førlighet i armer og bein. Høydeskrekk er ikke så lurt, men kan kureres. Still med vanlig fjellturutstyr inkludert et ekstra varmt lag, så ordner Naturlige Helgeland resten.

Les også: River North – Rafting på Vefsna

Widerøe flyr deg til nærmeste flyplass, som er Mosjøen. 

Zipline over Vefsna

En zipline er en løypestreng for mennesker. Godt sikret henger du fra kabelen, og glir kontrollert fra toppen og nedover.

I Mosjøen er det spent en 700 meter lang kabel fra Storfjellet opptil 70 meter over elva Vefsna til selveste hagen på ærverdige Fru Haugans Hotell.

Underveis ser du hele Mosjøen, elva, fjorden og vakre Sjøgata fra en ny vinkel. Zipline er ikke fysisk krevende, og krever bare alminnelig førlighet i armer og bein. Du må være over 10 år.

Les også: 6 fottur-favoritter i Nord-Norge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mosjøens via ferrata Helgeland er Norges nye og nordligste ferrata. Foto: Cato Ravassbakk
Zipline over elva Vefsna. Foto: Fotograf Eidsmo

Naturlige Helgeland

Turselskapet Naturlige Helgeland tilbyr mange morsomme aktiviteter, fra lette til krevende, på hele Helgeland ut fra sin base i Mosjøen. Se på hjemmesiden deres for flere ideer, samt for å lese litt mer om zipline- og via ferrata-opplevelsene.

Les mer på Naturlige Helgeland sine nettsider