Nordlandsbadet er en favoritt blant barna. Her er det alltid sommer! Foto: Marthe Mølstre

Nordlandsbadet, der sommeren bor

Nordlandsbadet er ett av Norges fine og moderne badeanlegg, og er klar for å ta imot badeglade gjester i sommer.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,pinterest,mail" morebutton="2" sharebtn_func="2" sharebtn_style="icon" fixedwidth="yes" fullwidth_fix="30" counters=0 style="icon_hover" point_type="simple"]

Sommeren i Nord-Norge er vakker, vakker, vakker. Det er alle enige om. Men det hender nok nå og da at temperaturene kunne vært litt høyere. Da er det godt å vite at sommervarmen alltid kan oppsøkes i Nordlandsbadet, som er ett av Norges flotteste badeanlegg og ligger like utenfor Bodø sentrum.

Widerøe flyr deg til Bodø!

Noen timer her gir familien etterlengtet fellestid uten forstyrrelser fra utenverden og digitale medier. Når en familie har det moro i vann sammen, så gir det en felles glede som varer lenge, lenge.

Les også: Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på ferie

Bassenger for store og små badeengler

I barnebassenget kan de aller minste stråle i takt med det skiftende fargelyset. Langs kanten finner de forskjellige leker og midt i bassenget står en barnesklie, en liten fontene og en søt, vann-sprutende skilpadde.

De litt større barna blir elleville når de får bryne seg på bølgene i bølgebassenget. Her kan de la vannet føre seg gjennom strømkanalen og rundt en spennende grotte.

Les også: Rafting på Vefsna – også for barnefamilier

Innerst i badelandet finnes to store vannsklier som er midt i blinken om dere vil teste hvem som er familiens raskeste sklier med elektronisk tidtaking.  Kanskje klarer familien å slå banerekorden i skliene? Finnes det noen stupere eller hoppeglade medlemmer i familien, kan de få kjenne adrenalinet pumpe ved å hoppe fra 5 meteren og ned i stupebassenget. Her finnes også sviktbrett på 2,5 meter og 1 meter.

Les også: Ta barna med på en dannelsesreise i Nordland!

Kos og trening er to sider av samme sak

Noen voksne håper kanskje på en liten treningsøkt underveis i ferien. Den kan enkelt legges til mosjonsbassenget som egentlig er lange svømmebaner som går rundt opplæringsbassenget. Svømmer du langs ytterkantene, utgjør en runde omlag 75 meter. Du kan også holde deg til det området som har en lengde på 25 meter.

Nordlandsbadet tilbyr også andre aktiviteter, som morgentrening, vannaerobic, svømmekurs, badeparty, babysvømming og trening i varmebasseng med fysioterapeut. Følge med på programmet!

Les også: Nord-Norge for barnefamilier – bli med løs mysterier!

Fred og ro og tid til å være sammen

Om du velger å tilbringe en hel dag med vannglede, finner du restauranten Jafs i Nordlandsbadet hvor du får kjøpt forfriskninger som du kan nyte inne i badet eller på vei ut. Hos Jafs får du også kjøpt enkel mat.

Fylkeshovedstaden Bodø passer godt som base hvis du vil utforske det fascinerende fylket. Nordland. Foto: Roger Johansen

Få flere tips til barnevennlige aktiviteter i Bodø

I små skap ved resepsjonen låses mobil og pengebøker inn, så dere kan være fullt og helt tilstede med barna og hverandre under besøket. Dere får derfor armbånd med datachip, slik at eventuelle kjøp registreres på båndet og betales ved utgangen. Båndet fungerer også som inngangskort og skapnøkkel.

Nordlandsbadet ligger like ved Norsk Luftfartsmuseum og disse to attraksjonene egner seg perfekt til en heldags opplevelseskombinasjon.

Velkommen til Nordlandsbadet på nett eller på Facebook!

Her er det alltid sommer!

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise med familien i Nord-Norge?

Anker Brygge ligger midt i havna i Svolvær og midt i lofotopplevelsen

De ville fjellene, de fargerike fiskeværene, nordlyset, delikatessene fra havet, fotturene og fisketurene i Lofoten venter i langhelgene nå på høsten. Sørg for å bo behagelig, spis godt og ha god tid til å se og gjøre Lofoten.

Dra på hvalsafari og sov i krystallavvo under nordlyset

Det er i mørketida du skal komme til Nord-Troms. I skjære, gylne middagstimer ser du spekkhoggerne jakte på silda, og om natta danser Aurora

Ulvehyl i Polar Park

Slik som våre forfedre kan vi oppleve at når skumringa senker seg over høstsvart skog, lyder ulvehylene over et landskap av skog og fjell. Men da må du dra til Salangsdalen og besøke Polar Park.

Reiseforslag i Nord-Norge for deg som liker lokale kulturopplevelser

Du har nå muligheten for å vinne to Norge Rundt-billetter fra Widerøe!  Her er noen destinasjoner for deg som vil komme på innsiden av en lokal kultur og få  mentalt påfyll gjennom kulturopplevelser som musikk, litteratur og  kunst.: Foto: Fabrice Milochau Hemnes Det gamle handelsstedet Hemnesberget ved Sørfjorden er et koselig lite tettsted med vernede trehus. […]

Reiseforslag i Nord-Norge for naturelskeren

Du har nå muligheten for å vinne to Norge Rundt-billetter fra Widerøe!  Her er noen destinasjoner for deg som liker naturopplevelser: Kajakk rundt Vega Denne padleturen går vest av Vega, og innebærer litt padling over åpnere havstykker, men det meste pågår innaskjærs og i ly av den 432 meter høye, festningsaktige øya Søla. Les mer om […]

Utenfor allfarlei – store opplevelser på små steder.

Å reise kysten av Nordland er blant det fineste jeg vet. Uansett årstid. Sommerstid er det så fint å bevege seg bølgelangs. De lyse sommernettene lokker. På plass nå er den nye sommerruten, som byr på ekstra avganger og muligheter, både for oss reiseglade og fastboende langsetter kysten.

Jektefartsmuseet viser 400 år med nordnorsk gullalder

En gang var jekter fullastet med tørrfisk viktigere for Norge enn oljen er i dag. Jektefartsmuseet i Bodø stiller ut den siste nordlandsjekta, Anna Karoline, og forteller hele historien om tørrfiskeksporten.

Gratangen Fjellhotell – artig for ungene

Midnattssol? Hvordan får du ungene til å legge seg når det er lyst hele tida? Enkelt; ta dem med til Gratangen Fjellhotell og la dem springe rundt hele dagen. Da sover de garantert!

I Salten kan ungene herje villmann

Nok skjermtid for ungene? Tar du dem med til Salten, kan de trygt springe rundt, være høyt og lavt og bli glad i naturen. Vi har listet opp 11 ideer hvor barna får sprunget fra seg.