Opplev det skjøre, sjeldne dagnordlyset på Svalbard

Foto: Morten Rostille / Basecamp Explorer

24 timers stummende mørke? Nordlys midt på dagen? Den som er ute etter noe helt annerledes, reiser til Svalbard med Basecamp Explorer midt i mørketida.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,pinterest,mail" morebutton="2" sharebtn_func="2" sharebtn_style="icon" fixedwidth="yes" fullwidth_fix="30" counters=0 style="icon_hover" point_type="simple"]

svalbard

Opplev høst og vinter på Svalbard

Basecamp Explorer på Svalbard inviterer deg opp til den svarteste polarnatta på Svalbard,  når det er mørkt 24/7. Det høres ut som ren, skjær galskap, men det er det som skal til for å oppleve både dansende nattnordlys og det skjøre, sjeldne dagnordlyset.

Nordlys på Svalbard

Verdens nordligste reisemål, Svalbard, er også et helt spesielt nordlysreisemål. Her oppe er det arktisk ørkenklima, med mange klare netter med optimale forhold for å oppleve nordlyset.

Dette er også stedet man også observere dagnordlyset. På mer kjente nordlysreisemål i Skandinavia og Nord-Amerika er det lyst midt på dagen, mens på Svalbard er det stummende mørkt i et par måneder rundt midtvinter.

Dagnordlyset er et etterspurt mål for selv svært bortskjemte nordlysjegere på det norske fastlandet.

Les også: Nordlys om høsten – du slipper å fryse

Mørketid

Det snakkes om mørketid både i Oslo og i Nord-Norge, men det må sies å være mørketid for nybegynnere.

Skal man oppleve nattsvarte dager, er Svalbard stedet, og strengt tatt er det bare på Svalbard man kan oppleve en ekte polarnatt.

I flere uker rundt jul er det faktisk helt mørkt, og først i slutten av januar kan man ane mørk fløyel i sør et lite øyeblikk. Faktisk oppleves det ikke så stummende mørkt; i månelyset og stjerneskinnet på den hvite snøen ser du fjellene og fjorden der ute.

Les også: Isfjord Radio – en utpost ved Nordpolen

På nordlysjakt med Basecamp Explorer

Nordlyset er jo aldri garantert, men Basecamp har sydd sammen en opplevelse som maksimerer sjansene. Første kvelden overnatter du i en gamme 10 kilometer utenfor Longyearbyen, og her serveres middag.

Guiden din er isbjørnvakt, og vil selvsagt oppdage alt som beveger seg på himmelen. De to neste nettene er du på Basecamps hotell i Longyearbyen.

Aktiviteter

Basecamp har satt sammen et knippe av sine mest populære aktiviteter. Er det nok snø, blir det hundekjøring i Bolterdalen, hvis ikke blir det fottur. Brevandring på Longyearbreen med hodelykt på truger hører også med. Det er også rikelig med fritid i Longyearbyen.

Basecamp Explorer har alle detaljene om turen på sin hjemmeside

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?