Opplev Lofoten fra sykkelsetet

Foto: Foto: Kristin-Folsland

I Lofoten sykler du mellom hav og fjell, bildeskjønne fiskevær og isolerte naturperler. Vær forberedt på å få en sykkelopplevelse for livet!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Å finne balansen, handler ofte om å holde seg i bevegelse. Det gjelder i livet generelt, og det gjelder absolutt når man er på ferie. En balansert måte å feriere på, og ikke minst en perfekt måte å se Lofoten på, er å sykle. (Sykkelen må da være selve kongen blant livets balanseskapere….?).

Sykling gir frisk luft, stillhet og ro, bevegelse og trim, utsikt og nære møter med det lokale livet på en og samme gang.

Les også: Lofoten og Vesterålen: Langsomme sykkelturer i lyse netter

Kunsten å sykle i Lofoten

Lofoten har en svært dramatisk natur som er flott å se på. Likevel kan du sykle store deler av Lofoten i et flatt og lett terreng mellom hav og fjell, bildeskjønne fiskevær, isolerte naturperler. At Lofoten er bratt, betyr altså slett ikke at sykkelrutene er bratte. Det det imidlertid betyr, er at du på så godt som alle sykkelruter kan få følge av svevende ørn og skrikende sjøfugl.

Les også: Kajakkparadiset Lofoten

Lofoten er en av landets mest populære reisemål, og det kan være litt trafikk om du velger å ferdes langs E10 i høysesongen. Da er det greit å vite at det finnes flotte avstikkere som går utenom Europaveien, og som lar deg som syklist oppleve de små bygdene og fiskeværene som ligger utenom allfarvei. På mange av disse strekningene hender det til og med at du sykler nesten helt alene i et pent, fredelig og oversiktlig landskap.

Les også: Drømmesykling på Helgeland

Les også: Hvorfor du blir lykkelig av å sykle i Nord-Norge

Lofoten har en dramatisk natur som er et eldorado for sykkelentusiaster. Foto: CH

Velger du å sykle litt utover i de lyse sommerkveldene, og du velger vest- og nordvendte ruter, kan du til og med sykle i midnattssol (ultimo mai –medio august). Du kan også velge å legge sykkelferien utenom juli, og på den måten unngå mesteparten av sommertrafikken.

Les også: Dra til sjøs i Lofoten!

Gleden ved å sykle sammen

Om du vil ha selskap eller slippe å tenke på å finne fram på egenhånd, kan du bli med på organisert sykkeltur gjennom Lofoten. Når du har en lokal guide med deg på turen er du sikret på en helt annen måte enn om du sykler alene. Du får de beste tipsene, du er garantert de flotteste utsiktene og de godt gjemte hemmelighetene. I tillegg får du godt selskap! Så snart veiene er bare og minusgrader blir til plussgrader, kan du bli med på sykkelturer av ulik lengde flere steder i Lofoten.

mange av disse strekningene hender det til og med at du sykler nesten helt alene i et pent, fredelig og oversiktlig landskap. Foto: Ernst Furuhatt
På mange av strekningene i Lofoten hender det til og med at du sykler nesten helt alene i et pent, fredelig og oversiktlig landskap. Foto: Ernst Furuhatt

I god balanse på sykkelsetet får du tid og anledning til å ta imot alle inntrykkene og opplevelsene som åpenbarer seg bak hver eneste sving i Lofoten.

Book direkte eller finn ut hvor du kan leie sykkel, være med guidet kultursykkeltur eller få tips til sykkelruter om du ferdes på egen hånd på lofoten.info/sykkel-sommer

Velkommen til Lofoten – verdens vakreste øyrike!

Med Widerøes Norge Rundt-billett kan du fly til tre forskjellige flyplasser i Lofoten.

LES OGSÅ:

Salten – mennesker og kultur

Salten-kulturen møter oss i 9000 år gamle svaneristninger, og i street art i Bodø, i Kjerringøys fornemme salonger og i samekåtene på fjellet, i gjæret sei og i elegante sjokoladebiter.

Les mer »