Å dra på ridetur med familien i storslått Lofoten-natur er en opplevelse som utvilsomt begeistrer både store og små.
Foto: Hov Hestegård

Hesteridning for hele familien i Lofoten

Ridetur i Lofoten med familien i storslått natur er en opplevelse som utvilsomt begeistrer både store og små. Denne turen med rolige, solide islandshester kan alle være med på, selv de som ikke har ridd tidligere.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ruta går over kritthvite sandstrender, følger slakke stier midt i det grønneste grønne og tar oss gjennom et småkupert fjellterreng med herlig utsikt. Vi sveiper også innom spennende monumenter fra vikingtida og føler oss i det hele tatt litt som vikinger der vi troner på hver vår stolte hesterygg.

Se film om rideturen under. Landskapet kunne vært klippet ut av en episk storfilm!

Ruter tilpasset både erfarne og ferske ryttere

Det er Hov Hestegård på Gimsøy som inviterer til dette eventyret, og det er der vi møtes og starter turen. Aller først saler vi opp hestene og blir litt kjent. Så begir vi oss sammen ut i naturopplevelsen.

Ruta og hestene er tilpasset både erfarne og ferske ryttere, og turen legges opp etter deltakernes ferdighet og godfølelse. Skulle du være usikker, kan vi forsikre om at Islandshesten er kjent for sitt gode lynne og behagelige ganglag, den er relativt liten og lett å bli bestevenn med.

Mer informasjon og priser finner du på nettsidene til Hov Hestegård.

Les også: Familieferie med smak av dannelse!

Fly til Lofoten

Du kommer deg enkelt til Lofoten ved å fly til Svolvær eller Leknes.  Hov er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes.

Hva med å legge inn ridetur hos Hov Hestegård inn som en del av en strørre reise for å oppleve vakre Nord-Norge? Med Norge Rundt-billetten fra Widerøe kan du reise så mye du vil i hele Norge i 14 dager.

Gimsøy – sagaøya i Lofoten

Gimsøy er selve sagaøya i Lofoten, og på stedet Hov er flere kulturminner godt synlige i terrenget. I tillegg kommer alle skattene som fortsatt gjemmer seg under bakken i dette området. Så heter da stedet også Hov.

Navnet kommer fra gammelnorsk og betyr «hellig offersted». Vikingen Tore Hjort skal ha hatt sitt høvdingsete nettopp på Hov gård for mer enn 1000 år siden. Hans dramatiske historie blir en naturlig del av rideturen vår. Landskapet her på nordsiden er spektakulært med lange strender, spisse fjell, lune viker, flate våtmarksområder og kupert fjellterreng. Gjennom denne naturen følger vi de samme veiene og stiene som våre vikingforfedre våre en gang red på.

Les også: Lofoten, en levende vikingverden for store og små

Ruta og hestene er tilpasset både erfarne og ferske ryttere, og turen legges opp etter deltakernes ferdighet og godfølelse. Foto: Hov Hestegård
Ruta og hestene er tilpasset både erfarne og ferske ryttere, og turen legges opp etter deltakernes ferdighet og godfølelse. Foto: Hov Hestegård

Ri i midnattsol

Sommeren i Lofoten er mild og lys og frodig med en sol som er oppe hele natta. Først et stykke ut i august begynner det å bli mørke kvelder. Har dere sen sommerferie, kan man allerede fra 20. august oppleve nordlyset fra hesteryggen om man er heldig. Uansett årstid, finnes det lys og himmelfarger som er vel verdt å få med seg.

Velkommen til Lofoten – verdens vakreste øyrike!

LES OGSÅ: