Foto: River North

River North – Rafting på Vefsna

Bading hører sommeren til. River North på Trofors tar han imidlertid helt ut, og inviterer til rafting på elva Vefsna. Velg mellom trivelig flåtetur der elva flyter rolig, eller til tøft fosseritt i de villeste strykene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Den vannrike Vefsna vekselvis flyter og fosser gjennom granskogene på Indre Helgeland. River North på Trofors kjenner elva som sin egen bukselomme, og tar gjester med på vilt fosseritt i frådende stryk eller rolig flåtetur på elva med innlagt bading. Det finnes en raftingtur for nesten alle.

Les også: Familieferie med smak av dannelse!

Halvdagstur – adrenalin og moro

Austervefsna er som laget for rafting, med store stryk med masse vannføring. Elva går gjennom et gjel i et uberørt skogsområde, og du får prøve deg på både tøffe stryk og roligere partier, og du har en artig dag på elva.

Så lenge du er over 14, er frisk og har full førlighet i bein og armer gjør det ingenting om dette er din første raftingopplevelse.

Les også: Mosjøen fra oven – zipline og via ferrata

Famileflåte – moro på elva for alle

For en mer familievennlig rafting holder River North seg til et roligere parti av Vefsna. Underveis er du i nær kontakt med skogen og fuglelivet langs bredden. Du kan hoppe fra båten og bade i elva. Er gruppa tøff nok, kan det fort bli et stryk eller to også.

Les også: Kajakkparadiset Lofoten

Heldagsrafting – fosseritt for de erfarne

Har du raftet noen ganger før, kan du prøve deg på det tøffeste partiet i Vefsna. Dette området er klassifisert som vanskelig, og tøffe stryk, adrenalin og non stop-action kan loves. Turen tar 5-6 timer, og krever full førlighet, stamina og tidligere erfaring. Lunsj serveres på bredden halvveis ned.

Les også: Drømmesykling på Helgeland

Sikkerhet og utstyr

Rafting er for nesten alle, det gjelder bare å finne rett tur for akkurat deg. River North stiller med alt utstyret, og så stiller du i badetøy og kanskje litt ullundertøy på kjølige dager.

Les mer om dette på hjemmesidene til River North