Rull med barna i Nordland

Foto: Erlend Haarberg

Hemmeligheten bak en harmonisk bilferie med barn er å ha det gøy underveis. Ta en sykkeltur eller legg inn noen andre aktiviteter så barna får beveget seg. La de være sjef på omgang, og la alle få velge aktiviteter og attraksjoner fra et sammensatt opplevelsesprogram! Her er noen tips til steder i Nordland der både barn og voksne vil trives sammen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Se alt du kan oppleve langs Kystriksveien

Øyhopping med sykkel

Lei sykler og ta en avstikker ut til øyene hvor trafikken er mindre og avstandene kortere. Herøy og Dønna er to øyer som egner seg perfekt for sykling med barn.

Les også: Opplev Nord-Norge på to hjul

Se jordas indre på Leka

Trollfjell Geoparks juvel er øya Leka, og den er virkelig verdt et besøk. På vestsiden av øya kjører man praktisk talt gjennom en del av jordas indre som her er blitt presset opp i dagen av voldsomme naturkrefter. Dette er Norges geologiske nasjonalmonument!

Les også: Bædi og Børdi – reiseguider i app for barn

Møte en laks eller 10 000 i virkelighetens Fiskeland

På dette visningssenteret rett utenfor Brønnøysund, får dere nærkontakt med laksen og spennende innsyn i hemmelighetene bak moderne havbruk.

Gå gjennom Torghattenhullet

Å gå tvers gjennom Torghatten er en mektig opplevelse for både store og små. Gjør det sammen og ta historiens kuleste familiebilde inne i hullet.

Bli bestevenn med en ærfugl

Ute i havgapet, på øya og dunværet Lånan, møter dere både ærfugler og deres engasjerte voktere.  Etter dette besøket kommer ærfugler garantert til å få en helt egen plass i familiens hjerter.

Løs mysteriet om lundefuglene på Lovund

Hvordan kan det ha seg at tusenvis av Lundefugler vender tilbake til øya Lovund på nøyaktig samme dato år etter år? Vær med å grave i mysteriet og finn svar!

Les også: Mysterier og fenomener i Nord-Norge

Kyss en elg ved Svartisen

Mange har sett elg, men få har kysset den. Ved Svartisen kan du gjøre nettopp det! I den vesle elgparken får dere nærkontakt med skogens konge.

Les også: Familieferie med smak av dannelse!

Skli og skrik av fryd

Nord-Norges største vannsklie finner dere på Havblikk Camping på Nesna. Her kan store og små kjenne på deilige sug i magen.

Les også: Gi familien en luftig opplevelse

Lek med tall

Oppe på Glomfjellet ligger Storglomvassdammen som er verdens største steinfyllingsdam. Denne dammen rommer så mye vann at den kunne forsynt alle jordas innbyggere med 800 liter hver.

Kan dere i fellesskap regne ut hvor mye vann den ville gitt hver enkelt nordmann?

 

Lær om fly

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø har et digert museum med splitter nye utstillinger i år. Her er det flust av gjenstander og aktiviteter som kan passe enhver smak og interesse. Sørg for å få med dere en guidet omvisning når dere først er der. Husk å sette av nok tid!

Kystriksveien Reiseliv planlegger gjerne din familieferie langs Kystriksveien!

National Geographic omtaler strekningen mellom Steinkjer og Bodø som en av «101 World’s most Scenic Routes». Sett av god tid og dra på oppdagelsesferd !

LES OGSÅ:

Støtt brygge. Foto : www.faroutfocus / Hans Petter Sørensen

Utenfor allfarlei – store opplevelser på små steder.

Å reise kysten av Nordland er blant det fineste jeg vet. Uansett årstid. Sommerstid er det så fint å bevege seg bølgelangs. De lyse sommernettene lokker. På plass nå er den nye sommerruten, som byr på ekstra avganger og muligheter, både for oss reiseglade og fastboende langsetter kysten.

Les mer »