Sporty høstferie med høy kosefaktor

Foto: Scandic Svolvær

Fjell og hav på samme tur. Eksotisk kultur og norsk trygghet. Spente muskler og avslappet luksus. Shopping og vill natur. Fargerike dager og flammende nordlysnetter. Umulige kombinasjoner på en kort høstferie, sier du? Slett ikke! I Lofoten får du i pose og sekk på denne tiden av året. 

Hotellet som tilbyr høstens vakreste eventyr er malt i glade farger og ligger på en egen holme midt i fine Svolvær. Med ryggen mot storhavet og sideblikket mot selveste Svolværgeita, venter det bare på at dere skal komme.

Tekst: Ann-Jorid Pedersen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En høstferie i Lofoten bør inneholde minst en tur på land og en til sjøs. Opp på de høye fjellene og ut på det blå storhavet, er altså mottoet. Og fjell og hav er det heldigvis mye av både i og rundt byen. 

Dere velger selv om dere vil utforske fjellene på egenhånd eller bestille guide og tilrettelagt transport. Hotellet hjelper dere å finne en tur som passer dere perfekt; lang eller kort, bratt eller slakk, vanskelig eller lett. 

En populær halvdagstur går til Tjellbergtinden, fjellet mellom Svolvær og Kabelvåg. De fleste fjellturer i Lofoten kan være litt bratte i enkelte partier, også denne, men skummel er den ikke. Og utsikten på toppen er svimlende vakker og kommer i 360 graders format. 

Husk å ta med kraftige tursko og kamera! Lunchen inntar dere under den høye Lofot-himmelen, med medbragte matpakker fra hotellet. Om dere foretrekker det, kan dere la guiden ordne mat og drikke, om dere bestiller en ferdig opplevelsestur. 


Å komme seg på havet for å fiske eller for å se etter høstnordlyset, er også et must når man er i Lofoten. Hotellet hjelper deg gjerne å finne en passende utflukt. Eller dere kan ta en kikk på de lokale turistsidene og bestille drømmeopplevelsen til havs der før dere reiser. Opplevelser beriker, pass på å få det med dere!

Svolvær er perfekt for deg som vil ha det beste utgangspunktet for å utforske Lofoten. Foto: Kristian Nashoug.
Svolvær er perfekt for deg som vil ha det beste utgangspunktet for å utforske Lofoten. Foto: Kristian Nashoug.
Fra Svolvær kan du gå direkte fra hotellet til spektakulær utsikt på kort tid. Foto: Kristin Scandic Svolvær
De fleste rommene på Scandic Svolvær har balkong og utsikt mot havna. Foto: Scandic Svolvær.
De fleste rommene på Scandic Svolvær har balkong og utsikt mot havna. Foto: Scandic Svolvær.
Scandic Svolvær er et sjarmerende, intimt og hjemmekoselig hotell med utsikt over havnen og sjøen. Foto: Scandic Svolvær
På Bauen Restaurant er de fleste matretter laget med lokale råvarer. Foto: Scandic Svolvær
På Bauen Restaurant får du middag basert på lokale råvarer. Foto: Scandic Svolvær
Ta med hunden på vandretur til Tjeldbergrtind. Foto: Scandic Svolvær

After Sea 

Etter dagens utflukt liker mange å tusle rundt i Svolvær og handle litt, vandre langs kaiene og se på det lokale livet eller besøke de lokale utestedene. Svolvær er et levende og trivelig lokalsamfunn, plassert midt i et postkortmotiv av en natur.


En hvilestund på et rom med utsikt, er heller ikke å forakte etter en lang dag til fjells eller havs. De fleste rommene på 
Scandic har vindu mot noe veldig pent, så bestill dere gjerne ett med balkong for å få full uttelling! 

Uten mat og drikke duger helten ikke

Lange måltider med nydelig mat og drikke, er en viktig del av en høstferie med høy kosefaktor. På hotellet kan dere nyte lokale delikatesser i Bauen Restaurant. 

Kjente spesialiteter fra Lofoten er sprellende fersk fisk, men også Lofotlam, storfekjøtt fra Balstad, oster, kaviar og mye annet. Mat og drikke smaker som kjent best i godt lag, og selskapet antar vi at dere ordner selv.

Til gjengjeld byr vi på spektakulær utsikt og nærhet til naturen gjennom store panoramavinduer og en lun atmosfære. Avslutt gjerne måltidet i koselige Bauen Bar eller gå en kveldstur under den høye nattehimmelen. Er du heldig, får du nordlyset med på kjøpet. 

Morgenstund med dansende løv

Etter en god natts søvn i stille, rolige omgivelser, er det herlig å ikle seg en tykk morgenkåpe, lage seg en kopp kaffe på rommet og tusle ut på balkongen for å starte dagen i klar, ren høstluft.

Her kan man faktisk bli fristet til å sitte riktig lenge og tenke lange tanker. Men på dette hotellet er det mer som frister, nemlig en fabelaktig frokostbuffet. Sunt, godt, ferskt, allergivennlig, økologisk og hjemmelaget er stikkord som kommer på løpende bånd gjennom dette måltidet. 

Forsyner du deg godt, er du rustet til nok en drømmedag i Lofoten. Til en dag der løvet danser vals med havbrisen og lyset fargelegger alle inntrykk. Minnene fra Lofoten kan du gjemme i hjertet og nyte lenge, lenge.