Sporty vinterhelg med høy kosefaktor

Foto: Scandic Svolvær

Fjell og hav på samme tur. Eksotisk kultur og norsk trygghet. Spente muskler og avslappet luksus. Shopping og vill natur. Mørketid og flammende nordlysnetter. Umulige kombinasjoner på en kort helgetur, sier du? Slett ikke! I Lofoten får du i pose og sekk på denne tiden av året. 

Hotellet som tilbyr vinterens vakreste eventyr er malt i glade farger og ligger på en egen holme midt i fine Svolvær. Med ryggen mot storhavet og sideblikket mot selveste Svolværgeita, venter det bare på at dere skal komme.

Tekst: Ann-Jorid Pedersen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Selv om det er vinter og de bratteste fjellene ikke bør klatres på, så er det flere fine turer man kan ta til fots eller på ski. Hotellet hjelper dere å finne en tur som passer dere perfekt.

Lunsjen kan dere ta med ute på tur, med medbragte matpakker fra hotellet. Om dere foretrekker det, kan dere la guiden ordne mat og drikke, om dere bestiller en ferdig opplevelsestur.

Å komme seg på havet for å fiske eller for å se etter nordlyset, er også et must når man er i Lofoten. Hotellet hjelper deg gjerne å finne en passende utflukt. Eller dere kan ta en kikk på de lokale turistsidene og bestille drømmeopplevelsen til havs der før dere reiser. Opplevelser beriker, pass på å få det med dere!

Se hva du kan oppleve når du bor på Scandic Svolvær 

Svolvær er perfekt for deg som vil ha det beste utgangspunktet for å utforske Lofoten. Foto: Kristian Nashoug.
Svolvær er perfekt for deg som vil ha det beste utgangspunktet for å utforske Lofoten. Foto: Kristian Nashoug.
De fleste rommene på Scandic Svolvær har balkong og utsikt mot havna. Foto: Scandic Svolvær.
De fleste rommene på Scandic Svolvær har balkong og utsikt mot havna. Foto: Scandic Svolvær.
Scandic Svolvær er et sjarmerende, intimt og hjemmekoselig hotell med utsikt over havnen og sjøen. Foto: Scandic Svolvær
På Bauen Restaurant er de fleste matretter laget med lokale råvarer. Foto: Scandic Svolvær
På Bauen Restaurant får du middag basert på lokale råvarer. Foto: Scandic Svolvær

After Sea eller after ski?

Etter dagens utflukt liker mange å tusle rundt i Svolvær og handle litt, vandre langs kaiene og se på det lokale livet eller besøke de lokale utestedene. Svolvær er et levende og trivelig lokalsamfunn, plassert midt i et postkortmotiv av en natur.


En hvilestund på et rom med utsikt, er heller ikke å forakte etter en lang dag til fjells eller havs. De fleste rommene på 
Scandic har vindu mot noe veldig pent, så bestill dere gjerne ett med balkong for å få full uttelling! 

Uten mat og drikke duger helten ikke

Lange måltider med nydelig mat og drikke, er en viktig del av en vinterferie med høy kosefaktor. På hotellet kan dere nyte lokale delikatesser i Bauen Restaurant.

Kjente spesialiteter fra Lofoten er sprellende fersk fisk, men også Lofotlam, storfekjøtt fra Balstad, oster, kaviar og mye annet. Mat og drikke smaker som kjent best i godt lag, og selskapet antar vi at dere ordner selv.

Til gjengjeld bys det på spektakulær utsikt og nærhet til naturen gjennom store panoramavinduer og en lun atmosfære. Avslutt gjerne måltidet i koselige Bauen Bar eller gå en kveldstur under den høye nattehimmelen. Er du heldig, får du nordlyset med på kjøpet.

Trenger du tips til opplevelser i Lofoten? Se hva hotellet anbefaler.

En rolig morgenstund

Etter en god natts søvn i stille, rolige omgivelser, er det herlig å ikle seg en tykk morgenkåpe, lage seg en kopp kaffe på rommet og tusle ut på balkongen for å starte dagen i klar, ren vinterluft.

Her kan man faktisk bli fristet til å sitte riktig lenge og tenke lange tanker. Men på dette hotellet er det mer som frister, nemlig en fabelaktig frokostbuffet. Sunt, godt, ferskt, allergivennlig, økologisk og hjemmelaget er stikkord som kommer på løpende bånd gjennom dette måltidet.

Forsyner du deg godt, er du rustet til nok en drømmedag i Lofoten. Til en dag der «ho Aurora» danser over himmelen og fargelegger alle inntrykk. Minnene fra Lofoten kan du gjemme i hjertet og nyte lenge, lenge.

Nysgjerrig på rommene? Se hvordan du kan bo her.