Foto: CH – Visitnorway.com

Drømmesykling på Helgeland

Å sykle på Helgeland er en drøm. Heldigvis er det en drøm som kan gå i oppfyllelse veldig lett.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Å sykle på Helgeland kaller vi drømmesykling. Det er en grunn til at vi kaller det nettopp det. Folk som er glad i naturen har det jo med å dagdrømme om å få være i store, vakre landskap med frisk luft og klare farger for å få fysisk og mentalt påfyll. Kjenner du deg igjen? For mange er Helgeland det optimale svaret på slike drømmer.

Les også: Hvorfor du blir lykkelig av å sykle i Nord-Norge

Her kan du tråkke deg lykkelig på lange landeveier, hoppe med båt fra øy til øy og nyte livet utendørs hele den lyse sommernatta om du vil.

Du sykler tett på naturelementene hele tiden, og du kan stoppe og beundre utsikten så ofte du vil. Noen av de som allerede har syklet her forteller om den særegne stillheten og roen de finner i det rosa nattlyset. Andre lever lengst på minnene fra late hvilepauser på folketomme, hvite strender i smaragdgrønne viker. Jo, å sykle på Helgeland er en drøm. Heldigvis er det en drøm som kan gå i oppfyllelse veldig lett.

Plukk opp sykkelen på flyplassen

Med Widerøes «Fly and Bike» flyr du med Widerøe helt fram til startstedet og fly ut igjen fra målet for turen. Det finnes flere flyplasser på Helgeland, og her kan du se alle destinasjonene som Widerøe flyr til

Du kan leie sykler online både i Brønnøysund, Sandnessjøen og i Nesna, og det koster 279,- pr døgn.

Bestill bagasjetransport

Noe som er veldig smart når du skal legge ut på tur på to hjul er at du kan bestille bagasjetransport mellom overnattingsplassene. Bo på sykkelvennlige overnattingsplasser og innta nydelige måltider på en rekke steder langs veien. Besøk interessante kulturminner og oppleve levende kystkultur i tillegg til den storslåtte naturen som omgir dere på alle kanter.

Ikke nøy deg med å dagdrømme, gjør din sykkeldrøm til virkelighet! Her kan du leie sykler på Helgeland. La deg inspirere og finn ut mer om dagsturer, rundturer og gode tips til sykkelturen på Helgeland.

Book din Helgelandsopplevelse og kombiner gjerne sykkel med kajakk og vandreturer.

Velkommen til Helgeland!

Foto: Emil Sollie
Foto: Emil Sollie