Ta en Sir Attenborough!

Lag din egen naturfilm om deg og den fine turen du drar på. I all enkelhet og storhet og i god Attenborough-tradisjon.

Foto: Roger Johansen

Kjære naturelsker, vi har en viktig oppfordring! Ikke vent til sir David Attenborough og BBC kommer med nye naturfilmer, lag heller din egen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I Nord-Norge finnes villmarksområder så storslåtte, så rike og så uberørte at det er et under at BBC-teamene ikke har rent dem ned for lenge siden. Det er altså fortsatt mulig å se enkelte naturvidundere på kloden før den legendariske Sir Attenborough!

Vi foreslår altså at du tar med deg kameraet nordover og lager din egen film om ditt livs mest episke naturopplevelse. Selv om naturområdene vi tenker på er uberørte og jomfruelige, er de både åpne for alle og enkle å ta seg fram til. Sammenligner vi de nordnorske villmarksområdene med reservater og nasjonalparker i det øvrige Arktis, for eksempel i Canada, Alaska, Russland eller Kina, må vi bare klype oss i armen over den tilgangen vi har på villmarksopplevelser her hjemme.

Så, ta en Attenborough og kast deg ut i de nordnorske naturmiraklene!

Les også: Topp 5 fugleopplevelser i Nord-Norge

Hva skal filmen din handle om?

Om øredøvende, nydelig stillhet kanskje? Om et yrende fugle- og dyreliv? Om rene bekker der du kan drikke deg utørst med stor nytelse? Om taggete fjellrekker, blanke fiskevann eller teltplasser full av myk mose? Om ei sol som er oppe hele natta? Kanskje kan filmen også handle om de dype følelsene som kan oppstå på turer inn i et mektig landskap? Om naturen som har kraft og kvalitet til å utløse dirrende spenning og begeistring.

Men filmen kan jo også bare handle om deg og den fine turen du drar på. Om å våkne opp helt uthvilt en sommermorgen, nyte den første koppen bålkaffe til en brødskive med nyplukket multebær. Om å høre på Reiseradioen i feriemodus, kystens øredøvende fugleliv eller fjellets uendelige stillhet? I all enkelhet og storhet og i god Attenborough-tradisjon, altså.

God tur inn i naturen!

Tips til deg som vil oppleve mer natur i vakre Nord-Norge:

5 kjente landemerker i Nord-Norge

5 tips til opplevelser for avslapning, refleksjon og latskap

LES OGSÅ: