Thon Hotel Lofoten:

Vintertur med gjengen

Foto: Odd-Petter Tanke Jensen

Tar du med deg vennene dine til Thon Hotel Lofoten i vinter, kan dere både fiske, vandre og padle. Men også spise godt og kose dere i en overraskende trivelig småby.

Forfatter: Knut Hansvold/NordNorsk Reiseliv

Langhelg med kompisene? Kosetur med resten av jentegjengen?  Årets tur med et vennepar eller to? Når Berlin og London er unnagjort kan Svolvær være et overraskende og annerledes reisemål. Thon Hotel Lofoten tar svært godt mot gjestene sine, og det er lett å både være med på aktiviteter og kose seg med mat og drikke.

Thon Hotel Lofoten

Om man seilte fra Trøndelag eller Finnmark for å være med på lofotfisket for over hundre år siden, kunne det være man måtte hvelve båten og sove under. Thon Hotel Lofoten er et brutalt brudd med denne tradisjonen, her sover man svært godt på romslige, nyoppussede rom midt i sentrum av Svolvær. Frokosten er blant de aller beste i Norge; med utsikt over havna i Svolvær og pianospill i bakgrunnen er alt lagt til rette for en god dag i Lofoten. Når også personalet er godt orientert om Lofoten og alt som skjer her, blir hotellet den best tenkelige basen for et hyggelig opphold med vennegjengen.

Nyt et bedre måltid til storslått utsikt
På Thon Hotel Lofoten sin restaurant får du hver dag servert en av Norges beste frokoster.

Lofothovedstaden

Svolvær har bare 5-6000 innbyggere, men er forbausende livlig og mangesidig. Her finnes flere gode restauranter med denne gode nordnorske kombinasjonen av lokale råvarer og internasjonale impulser. Dagens fangst på Paleo Arctic på Thon Hotel Lofoten er garantert nytrukken fisk fra Vestfjorden, mens tilberedningen er ny og kreativ. Et par hyggelige barer er det også, samt legendariske Styrhuset Pub. Kunstgalleriene og street art’en er inspirert av Lofotens ville natur. Noe av det artigste er imidlertid å slentre langs kaiene, gå over Svinøybrua og se mot Svolværgeita og utforske fiskehjellene som omgår byen.

Lofoten for eventyrlystne

Det er havet det handler om i Lofoten; her finner nemlig verdens største torskefiskeri sted om vinteren. En tur ut på Lofothavet for å trekket skrei hører derfor med. Hele gjengen kan også dra ut på ørnesafari i RiB-båt og se havørnene stupe ned i havet på jakt etter fisk mot en bakgrunn av spisse lofottinder, forrevne klipper og sandstrender. Kajakkpadling med kyndig instruktør er en helårsaktivitet. Smult farvann mellom øyer og holmer ved Svolvær innbyr til spennende, variert og trygg padling.

Lofoten the road movie

En vennegjeng kan lett leie bil og dra på oppdagelsesferd i Lofoten. Lofotens gamle hovedstad Kabelvåg med galleri, akvarium og Lofotmuseet ligger et kvarter vestover. Fiskeværet Henningsvær med sin maleriske havn under den 942 meter høye Vågekallen har også flere interessante kunstmuseer. Over på Vestvågøya ligger det 80 meter lange vikinghuset Lofotr på Borg, og på Unstad har stranda en magisk tiltrekningskraft på verdens surfeelite. Eller kanskje dere bare stopper et sted og går en tur?

Lofoten i nordlysbeltet

Den mest intense delen av nordlysovalen følger nordkysten av Lofoten. Her er det altså svært gode nordlyssjanser. Noen velger å kjøre ut i mørket på nordsida av Austvågøya for å se nordlyset over havet, andre tar seg en tur rundt i Svolvær for å se de grønne slørene danse og stille de kvasse, sagtannede tindene i relieff.

Les mer om nordlyset. 

LES OGSÅ: