Tøft og komfortabelt på Meyergården

Rundt Mo i Rana venter spennende opplevelser i fjellet, under jorda og på sjøen. Bor man på Scandic Meyergården, belønnes dagens innsats med behagelig komfort og god mat om kvelden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mo i Rana ligger midt i aktivitetslandet Helgeland, midt mellom fjell og hav. Tøffe og utfordrende opplevelser og store naturopplevelser venter her. Da har man fortjent litt luksus og avslapning.

Historiske Scandic Hotel Meyergården er den perfekte basen for alle som vil utfordre seg i naturen og samtidig sove behagelig om kvelden.

Fly til Mo i Rana med Widerøe.

Scandic Hotel Meyergården

Scandic Hotel Meyergården er Mo i Ranas storstue, og har vært i vigør fra 1859. Gammelbygget, en elegant sveitserbygning, ble påbegynt i 1880. Oscar II, Haakon VII og Maud har vært gjester ved hotellet, og hotellets historie er i stor grad Mo i Ranas historie.  

Nyfløyen byr på romslige, komfortable moderne rom, mens kjøkkensjef Svein Jæger Hansen serverer råvarer fra Helgeland med en tradisjonell, klassisk fransk eller nyskapende vri i den stemningsfulle restauranten i trehotellet. Såre føtter og støle legger glemmes fort når maten er servert.

Bli med inn i den utrolig spennende Setergrotta.

I Setergrotta

Rana er et område full av grotter. Den 400 000 år gamle Seterdalsgrotta har 8 kilometer med ganger, og her er det alt fra «brevsprekka» til den store marmorhallen. Bli med og se på underjordiske elver, jettegryter, åletrange passasjer og opp til 9 meter høye haller.

Her er det stille og rolig sjø, noe som gjør det enkelt for de fleste å padle.

I kajakkhimmelen

Mo ligger innerst i Ranfjorden, og her er vannet smult og lett å padle i.

En padletur langs Mos nye strandpromenade og forbi skulpturen Havmannen og videre ut i fjorden er trygt, enkelt or raskt.

Det er heller ikke så vanskelig å dra til Hemnesberget, tre kvarters kjøring utover i fjorden for variert fjordpadling til Næpsteinen, Trolltungas ukjente søster.

En skikkelig heldagstur for stødigere havpadlere går ut til Tomma, Lurøy og flere av de 20 000 øyene som ligger langs ytterkysten.

Spennende brevandring på Okstidbreen

Nord-Norges tak

Okstindan er en rekke på 11 fjelltopper, med en stor bre imellom. Den høyeste toppen rager 1916 meter opp, og herfra ser man fra Trøndelag til Lofoten og langt inn i Sverige på en god dag.  

Siden dette går over Okstindbreen, må man ha med guide. Litt enklere er det å ta oppstigningen fra Leirskardalen til Rabothytta, Norges kuleste fjellhytte. Her oppe på 1200 meter er det mange fine stier.

 

Brevandring

Tenke seg til at frodige, grønne Mo i Rana er omgitt av masse is. Okstindbreen i Okstindan er kanskje Norges eldste isbre, og kan nås både fra Kjennsvasshytta og Rabothytta.

Austerdalsisen, en bretunge av Norges nest største isbre, Svartisen, ligger i nordvest. Først fraktes du over et vatn før du går en skikkelig tur på breen.

Mo i Rana

Mo er en trivelig by med en ny strandpromenade langs sjøen, skulpturen Havmannen som står ute i fjorden, samlingen av trehus fra 1800-tallet på Moholmen, kafeer og butikker.

Marmorslottet er et området med jettegrytter utenfor byen. Mo i Rana har også en ambisiøs kulturkalender, med både Nordland Teater og alle konsertene på Scandic Hotel Meyergården.

Book rom på Scandic Hotel Meyergården 

Rana Spesialsport skreddersyr aktiviteter etter ønske.

Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 920
Notice: Undefined variable: icon_position in /customers/a/5/0/vakrenordnorge.no/httpd.www/wp-content/plugins/premium-addons-for-elementor/widgets/premium-title.php on line 943 LES OGSÅ: