Ulvehyl i Polar Park

Foto: Tommy Simonsen

Slik som våre forfedre kan vi oppleve at når skumringa senker seg over høstsvart skog, lyder ulvehylene over et landskap av skog og fjell. Men da må du dra til Salangsdalen i Troms og besøke Polar Park.

Tekst: Knut Hansvold, NordNorsk Reiseliv

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Turen rundt i Polar Park er et møte med dyrelivet i Nord-Skandinavia og nordlige områder ellers. Her holder de til i store innhegninger med god plass, slik at de får levd livet sitt fullt ut. I stedet er det du som tar beina fatt, og vandrer rundt i den skogkledde åssida.

Dyra fra Nordkalotten

Elgen tygger flegmatisk mens han ser på deg, mens hjorten har et lettere steg og en mer sky atferd.

Moskusen er egentlig fra Grønland, men har en lang historie i Bardu. Stå en stund utenfor gaupeinnhengninga, og se at gaupa kommer luskende med myke bevegelser, glimtet i det funklende øyet kan være demonstrativt fraværende eller lurt.

Salt og Pepper, en brun og en albinohvit bjørn, ble født i 2009, og ble umiddelbart stjernene i bjørneinnhengningen. Tallrikest i parken er imidlertid ulvene, her finnes det to flokker i separate innhengninger.

Salt og Pepper, en brun og en albinohvit bjørn, ble født i 2009.

Hils på dyrene i Polar Park!

Polar Park er en opplevelses -og dyrepark i Bardu kommune i indre Troms. Den åpnet 18. juni 1994, og baserer seg på å vise fram dyr i sine naturlige omgivelser.

Møte med ulven

Et par ganger i uka er det også mulig å bestille et besøk hos ulvene.

Polar Park har jobbet med å tilvenne ulver menneskers nærvær gjennom mange år, og er blant de få som kan la publikum slippe inn i ulveinnhengningen.

Du ledes trygt inn i ulvehegnet sammen med to erfarne dyrepassere som gir deg klare instrukser hele tiden. Du blir bedt om å holde armene i kors foran deg, da ulvene ofte kan komme tett på for å hilse på deg.

De kan hoppe opp på deg og ha potene på armene dine om de er ekstra nysgjerrige på deg og dine lukter! Du får beskjed om å sette deg på huk, med stille rolige bevegelser. Da kan det hende at ulvene hilser på deg slik de hilser på hverandre, nemlig med tunga!

Alt skjer på ulvens premisser, og du kjenner virkelig nærværet av det sagnomsuste rovdyret på nært hold.

Polar Park har jobbet med å tilvenne ulver menneskers nærvær gjennom mange år, og er blant de få som kan la publikum slippe inn i ulveinnhengningen.

Besøke Polar Park

Det går også fint å overnatte på Polar Park for en liten gjeng. På Moose Lodge kan en liten gjeng overnatte.

Fjellkysten Hotell ligger i Lavangen, en halvtime unna, og er et trivelig fjordhotell i moderne design.